Aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen die naar Azerbeidzjan vliegen groeit aanzienlijk

Baku biedt nu nog meer mogelijkheden voor budgetreizen naar steden in Europa en Azië. Het aantal buitenlandse low-cost luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren naar Heydar Aliyev International Airport is gestegen tot 15, aldus directeur van Heydar Aliyev International Airport Teymur Hasanov, meldt Report.az.

Teymur Hasanov merkte op dat er actief wordt gewerkt aan het aantrekken van nog meer luchtvaartmaatschappijen om aan de behoeften van budgetreizigers te voldoen.

Zo zijn in de eerste helft van 2023 RedWings, WizzAir Malta, Flyadeal en Air Cairo toegetreden tot de rangen van luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren naar de luchthaven van Baku. Tegenwoordig kunnen low-cost maatschappijen vanaf Baku naar verschillende steden in de wereld vliegen, zoals Ankara, Istanbul, Izmir, Dubai, Sharjah, Dammam, Jeddah, Riyadh, Abu Dhabi, Aktau, Tel Aviv, Boedapest, Rome en vele andere.

“Deze gegevens bevestigen ons constante werk om nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan te trekken en de mogelijkheden voor passagiers uit te breiden. Sinds 2019 is het aantal passagiers dat kiest voor buitenlandse lagekostenmaatschappijen gestegen tot 29%. We zullen doorgaan met het openen van nieuwe vooruitzichten voor budgetreizen en Baku een nog toegankelijkere en aantrekkelijkere toeristische bestemming maken,” zei de directeur van Heydar Aliyev International Airport.

Teymur Hasanov verklaarde dat Azerbeidzjan bereid is om regionale luchthavens als basisluchthavens aan te bieden aan buitenlandse luchtvaartmaatschappijen en merkte op dat er stappen worden ondernomen om de capaciteiten van deze luchthavens te benutten, wat bijdraagt aan de opening van nieuwe bestemmingen van/naar Azerbeidzjan.

Het aantrekken van nieuwe luchtvaartmaatschappijen naar de internationale luchthavens van Azerbeidzjan vindt plaats in het kader van de vijfde en zevende vrijheden van het luchtruim in het land. Deze vrijheden bieden buitenlandse luchtvaartmaatschappijen dezelfde rechten als Azerbeidzjaanse luchtvaartmaatschappijen en de mogelijkheid om transitvluchten uit te voeren via de luchthavens van Azerbeidzjan.