Ali Ahmadov: Azerbeidzjan zet serieuze stappen richting globaal VN-project

“De regering van Azerbeidzjan heeft grote waardering voor de transformatie van de VN in verband met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en erkent het belang ervan voor het heden en de toekomst van de mensheid,” zei vice-premier van Azerbeidzjan Ali Ahmadov vandaag tijdens de tweede SDG-dialoog in Bakoe over het onderwerp “Op weg naar 2030: sociale en economische inclusiviteit in Azerbeidzjan,”.

Hij merkte op dat Azerbeidzjan heeft bijgedragen aan dit concept, dat sinds 2015 wordt geïmplementeerd:

“Azerbeidzjan heeft tot nu toe drie vrijwillige nationale verslagen in deze richting ingediend. Het volgende verslag moet in 2024 worden ingediend. Er zijn niet veel landen die drie vrijwillige nationale rapporten indienen. Maar dit is niet onze enige benadering. De meest correcte aanpak is dat Azerbeidzjan, in overeenstemming met het wereldwijde VN-project, de weg van aanpassing aan zijn nationale ontwikkelingsstrategie heeft gekozen. De nationale ontwikkelingsstrategie van Azerbeidzjan tot 2030 is aangepast aan de vereisten van het wereldwijde VN-project. Daarna zullen we stappen ondernemen om de integratie te verdiepen.”

Volgens Ali Ahmadov zijn er bijna 8 jaar verstreken sinds de goedkeuring van dit VN-project, maar in die tijd zijn er geen resultaten geboekt die reden geven om trots te zijn op de gestelde doelen: “Misschien zijn hier verschillende objectieve redenen voor: pandemieën, oorlogen, enz. Dit alles had ernstige gevolgen voor de uitvoering van het wereldwijde project. Azerbeidzjan was een van de landen die door de jaren heen serieuze stappen hebben gezet in de richting van het mondiale project van de VN.

Azerbeidzjan heeft de bezette gebieden bevrijd en daarmee bijgedragen aan het VN-project om de status van miljoenen vluchtelingen te veranderen. Maar de infrastructuur in deze gebieden is volledig verwoest. Het is ook een van de grootste uitdagingen waar ons land voor staat.”

Referentie: Report.az