Amerikaanse Assistant Secretary of Commerce noemt groene energie “krachtige kans” voor Azerbeidzjan

De United States-Azerbaijan Chamber of Commerce (USACC) heeft Assistant Secretary of Commerce Arun Venkataraman en een groep bedrijven die lid zijn van de USACC ontvangen op haar hoofdkantoor in Washington DC.

Het voornaamste doel was de handelsbetrekkingen tussen de VS en Azerbeidzjan te bespreken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven om meer inzicht te krijgen in de standpunten van de particuliere sector vóór het verwachte bezoek van Venkataraman aan Azerbeidzjan begin april van dit jaar, meldt de USACC-persdienst.

De bijeenkomst werd bijgewoond door Boeing, SilkWay West Airlines, John Deere, Procter & Gamble, CNFA, WCC International en Rabalon bedrijven die de sectoren technologie, vervoer en landbouw vertegenwoordigen.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Reza Vaziri en uitvoerend directeur van de USACC, Natig Bakhishov, begonnen de bijeenkomst met openingsopmerkingen en spraken hun dank uit aan de assistent-secretaris en zijn delegatie voor hun komst en hun ontmoeting met de bedrijven die lid zijn van de USACC, voorafgaand aan de komende reis naar Azerbeidzjan.

Na de openingswoorden deelde Assistant Secretary Venkataraman de details van zijn bezoek aan Azerbeidzjan in april. De gast benadrukte dat er ruime mogelijkheden zijn voor samenwerking op het gebied van groene energie, de ontwikkeling van regionale vervoerscorridors en digitalisering.

Hij verklaarde: “Groene energie is een grote kans voor Azerbeidzjan, en naast energie is de ruimte voor digitalisering er een die rijp is voor veel meer economische activiteit.”

Gezien de situatie in de bredere regio onderstreepte de staatssecretaris ook het belang van sterke partnerschappen bij wereldwijde uitdagingen.

“Ik denk dat het een kritiek moment is om onze armen om onze partners heen te slaan en ons te verbinden en te laten zien dat we ons uiteraard inzetten voor de lange termijn,” zei hij.

Bryan Lopp, de vertegenwoordiger van de Boeing Company, sprak over de succesvolle zakelijke betrekkingen met Azerbeidzjan, in het bijzonder met SilkWay West Airlines, en zei dat Azerbeidzjan zich gevestigd heeft als een betrouwbare handelspartner. Dit werd verder benadrukt door Fadi Nahas, de Vice President voor Amerika van SilkWay West Airlines, die sprak over de succesvolle samenwerking van het bedrijf, waaronder de samenwerking in het verleden met het US Transportation Command in Afghanistan. Hij merkte op dat Azerbajdzjan een knooppunt is voor een brede regio op het gebied van luchtvervoer en zei dat Azerbajdzjan daarvoor over alle nodige infrastructuur beschikt.

De handel in landbouwtechnologieën, knowhow en diensten was een van de belangrijkste onderwerpen waarover de deelnemers aan de rondetafelconferentie van gedachten wisselden.

Na de besprekingen sprak Assistant Secretary of Commerce Arun Venkatamaran zijn dank uit aan het USACC en de aangesloten bedrijven voor het organiseren van een dergelijke bijeenkomst vóór zijn bezoek aan Azerbeidzjan.

Het USACC is er trots op de wederzijds voordelige economische banden tussen de Verenigde Staten en Azerbeidzjan te vergemakkelijken en te bevorderen. Het bezoek van Assistant Secretary Venkataraman aan Azerbeidzjan onderstreept het belang van deze banden en het potentieel voor nog meer samenwerking in de toekomst.

“Wij zijn verheugd over de sterke betrokkenheid van assistent-secretaris Venkataraman bij de versterking van het economisch partnerschap tussen de Verenigde Staten en Azerbeidzjan”, aldus de uitvoerend directeur van USACC.

Facebook
Twitter
LinkedIn