Armeniërs beschieten Azerbeidzjaanse stellingen bij Shusha, Lachin

Op 7 juni om 22.45 uur openden eenheden van de Armeense strijdkrachten vanuit posities in de richting van de nederzetting Brun in het district Garakilsa klein vuur op de posities van het Azerbeidzjaanse leger in de richting van de nederzetting Ahmadli in het district Lachin.

Op 8 juni om 07.40 uur hebben leden van illegale Armeense gewapende formaties op het grondgebied van Azerbeidzjan, waar Russische vredeshandhavers tijdelijk zijn gestationeerd, geschoten op stellingen van het Azerbeidzjaanse leger in de richting van de stad Shusha, meldt Caliber.Az, onder verwijzing naar de persdienst van het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie.

“Onze eenheden hebben adequate responsmaatregelen genomen in deze gebieden. Daarnaast probeerden leden van illegale Armeense gewapende formaties, onder het mom van landbouwwerkzaamheden, langdurige versterkingen op te richten voor de stellingen van ons leger in de richting van het district Khojaly. Als gevolg van de dringende maatregelen van onze eenheden werden de werkzaamheden onmiddellijk opgeschort”, aldus het ministerie.

Samenvattend: de Armeense strijdkrachten en de illegale gewapende groepen in Azerbeidzjans internationaal erkende Karabach-regio blijven tegengestelde posities beschieten tegen de achtergrond van een strakke reeks gesprekken en bijeenkomsten die werden bijgewoond door de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev en de Armeense premier Nikol Pashinyan en die plaatsvonden op verschillende locaties, met als doel de betrekkingen tussen Bakoe en Jerevan te normaliseren.