Azerbaijan Airlines bestelt 12 A320neo’s

De nationale luchtvaartmaatschappij van Azerbeidzjan, Azerbaijan Airlines, heeft bij Airbus een order geplaatst voor 12 toestellen van de A320neo-familie, waaronder een A320neo en een A321neo.

Het contract werd ondertekend tijdens een ceremonie in Baku op 6 april. Deze A320neo Family-vliegtuigen van de laatste generatie maken deel uit van de strategie van de maatschappij om de meest moderne en brandstofefficiënte vliegtuigen in te zetten en de operationele efficiëntie en het concurrentievermogen te vergroten. Het biedt passagiers in de hele vloot een uitstekend comfort. De motorkeuze wordt in een later stadium door de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

“We zijn verheugd om de wederzijds voordelige samenwerking met Airbus bij het moderniseringsprogramma van onze vloot voort te zetten en zijn van plan het bilaterale partnerschap te versterken. Het ondertekende contract biedt onze passagiers de modernste en meest comfortabele vliegtuigen met één gangpad”, aldus Samir Rzayev, eerste vice-president van AZAL CJSC.

“Deze order markeert een belangrijke mijlpaal in de vruchtbare relatie tussen Airbus en Azerbaijan Airlines,” aldus Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en Head of International. “De A320neo-familie blijft een topkeuze voor luchtvaartmaatschappijen die op zoek zijn naar brandstofefficiënte en kosteneffectieve vlootoplossingen. Deze order is een bewijs van het vertrouwen dat onze klanten hebben in de prestaties en betrouwbaarheid van de A320neo toestellen. We zijn ervan overtuigd dat deze keuze de duurzame groei van Azerbaijan Airlines verder zal stimuleren.”

Momenteel beschikt Azerbaijan Airlines over een vloot van 14 Airbus-vliegtuigen – 4 A319ceo, 6 A320ceo, 2 A340’s en sinds begin dit jaar 3 A320neo’s van de nieuwe generatie.

De luchtvaartmaatschappij is van plan efficiënte toestellen van de A320neo-familie in te zetten om haar binnenlandse en internationale routenetwerk verder te ontwikkelen.

De A320neo Family bevat de allernieuwste technologieën, waaronder de nieuwe generatie motoren en Sharklets, die samen zorgen voor een besparing van minstens 20 procent op het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Met ongeveer 8.700 bestellingen van 135 klanten is de A320neo-familie het populairste vliegtuig ter wereld.

Aanbevolen artikelen