Azerbaijani Energy Minister meets with OPEC Secretary General

De Azerbeidzjaanse minister van Energie Parviz Shahbazov heeft een ontmoeting gehad met de bezoekende secretaris-generaal van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) Haitham Al Ghais.

De gesprekken gingen voornamelijk over de samenwerking tussen de OPEC en Azerbeidzjan binnen de “Declaration of Cooperation” (DoC), evenals de betrokkenheid van Azerbeidzjan bij de regulering van de wereldwijde oliemarkt, de huidige situatie in de dynamiek van vraag en aanbod en ontwikkelingstrends.

De secretaris-generaal prees de historische rol van president Ilham Aliyev van Azerbeidzjan bij de bevordering en uitvoering van het OPEC Plus-initiatief en zei dat de duidelijke standpunten van president Ilham Aliyev over energiezekerheid, de ontwikkeling van de olie- en gasindustrie en investeringen nieuwe mogelijkheden bieden voor gezamenlijke activiteiten. “We zijn blij dat we hetzelfde standpunt delen met Azerbeidzjan,” benadrukte Haitham Al Ghais.

“Het doel van samenwerking binnen de ‘OPEC Plus’ is om de wereld te voorzien van de benodigde energie voor economische ontwikkeling. Dit is mogelijk door gebruik te maken van alle soorten energie,” benadrukte de secretaris-generaal.

De minister van Energie Parviz Shahbazov sprak over de ontwikkeling van de olie- en gassector door het terugdringen van koolstofemissies, wat essentieel is voor duurzame energiezekerheid. Hij benadrukte de noodzaak van samenwerking op een breder platform met de deelname van Azerbeidzjan, OPEC, andere landen en organisaties op basis van deze aanpak.

Referentie: Azertag.az