Azerbeidzjaans bedrijfsbureau ontvangt bijna 500 buitenlandse verzoeken om zaken te doen in Karabach

Het Azerbeidzjaanse Small and Medium Business Development Agency (SMBDA) heeft meer dan 1400 aanvragen ontvangen voor de vestiging van bedrijven in de bevrijde gebieden, waaronder ongeveer 500 aanvragen van buitenlandse bedrijven.

Mammadov maakte deze opmerkingen tijdens een conferentie over “Heydar Aliyev en de ontwikkeling van het ondernemerschap in Azerbeidzjan” in Bakoe op 25 april, aldus het rapport.

Volgens hem belooft het herstel van traditionele sectoren van de regio, zoals toerisme, landbouw, agro-industrie, handwerk, enz. en hun toetreding tot buitenlandse markten grote vooruitzichten.

“SMBDA houdt zich bezig met het bevorderen van het economisch potentieel van Karabach op internationaal niveau, en met het verzamelen van aanvragen van ondernemers die een bedrijf willen opzetten in de bevrijde gebieden,” zei Mammadov.

Hij voegde eraan toe dat het hoofddoel is het aandeel van het mkb in de niet-olie- en gassector te verhogen tot 35 procent van het bbp en tot 60 procent in de werkgelegenheidssector, op basis van de strategie voor sociaal-economische ontwikkeling voor 2022-2026.