Azerbeidzjaans-Koreaans zakenforum in Seoel

In Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, vond een Azerbeidzjaans-Koreaans zakenforum plaats in het kader van de derde bijeenkomst van de Gemengde Commissie voor Economische Samenwerking tussen de regering van de Republiek Azerbeidzjan en de regering van de Republiek Korea.

Het bedrijfsforum, dat werd georganiseerd door het Export and Investment Promotion Agency (AZPROMO) en de Korea International Trade Association (KITA) met de steun van het ministerie van Digitale Ontwikkeling en Transport van Azerbeidzjan, werd bijgewoond door Koreaanse bedrijven die actief zijn op het gebied van IT, energie, bouw, machinebouw, chemische industrie, gezondheidszorg, farmaceutica en andere, meldt Azertag.

Medevoorzitter van de commissie uit Azerbeidzjan, onderminister van Digitale Ontwikkeling en Transport Samir Mammadov, benadrukte tijdens het forum dat dergelijke evenementen nieuwe kansen zullen creëren voor de uitbreiding van de economische banden en wederzijdse investeringen tussen de twee landen.

Koreaanse ondernemers werden geïnformeerd over de privileges die gelden in de Alyat Free Economic Zone en in andere industriële en technologische parken in Azerbeidzjan, en Koreaanse bedrijven werden uitgenodigd om actief samen te werken.

Tijdens het forum werden presentaties gegeven door het speciale bureau van de president van de Republiek Azerbeidzjan in de bevrijde gebieden van de economische regio Karabach, de geautoriseerde structuur van de Alyat Free Economic Zone en AZPROMO.

Tijdens de presentaties kregen de deelnemers uitgebreide informatie over infrastructuurprojecten die worden uitgevoerd in de bevrijde gebieden en investeringsmogelijkheden in Azerbeidzjan.

Het evenement beantwoordde de vragen van Koreaanse ondernemers en hield ontmoetingen in B2G-formaat.

Zuid-Korea vroeg Azerbeidzjan woensdag om steun voor zijn bedrijven die willen deelnemen aan grote energie- en andere industrieprojecten in de Europese natie, zei het ministerie van Industrie.

Vice-minister van Handel Jeong Dae-jin deed het verzoek tijdens hun gezamenlijke economische commissievergadering in Seoel die dag, toen de twee naties manieren verkenden om de bilaterale samenwerking op economisch en industrieel gebied te verbeteren, aldus het ministerie van Handel, Industrie en Energie.

Zuid-Koreaanse bedrijven staan te springen om deel te nemen aan grote energiegerelateerde projecten in Azerbeidzjan, waaronder een project van de Staatsoliemaatschappij van Azerbeidzjan om aardgasfaciliteiten ter waarde van 3 miljard dollar te bouwen.

Azerbeidzjan is rijk aan olie, gas en andere natuurlijke hulpbronnen en beheert de zuidelijke gascorridor, een route voor de levering van aardgas aan Europa.

“De twee partijen wisselden van gedachten over hoe de bilaterale handelsbetrekkingen kunnen worden uitgebreid, evenals de samenwerking op het gebied van slimme steden, slimme boerderijen, gezondheidszorg, onderwijs en diverse andere sectoren,” zei het ministerie in een persbericht.