Azerbeidzjan bespreekt uitbreiding van samenwerking op het gebied van toerisme met Türkiye, Zwitserland (FOTO)

Azerbeidzjan heeft met Türkiye en Zwitserland gesproken over uitbreiding van de samenwerking op het gebied van toerisme, meldt Trend.

Volgens de Vereniging van Reisbureaus van Azerbeidzjan (ATAA) heeft ATAA-voorzitter Goydeniz Gahramanov een ontmoeting gehad met Muhittin Macid, adviseur voor Cultuur en Toerisme van de Turkse ambassade in Azerbeidzjan, Serdar Keskin, vertegenwoordiger van het Turkse Agentschap voor de Bevordering en Ontwikkeling van Toerisme in Azerbeidzjan en Georgië, Ainura Alazova, vertegenwoordiger voor Azerbeidzjan, evenals vertegenwoordigers van de Zwitserse Toeristische (ST) corporatie.

Tijdens de bijeenkomst met vertegenwoordigers van Türkiye bespraken de partijen kwesties als de ontwikkeling van banden tussen toeristische structuren van de twee landen, vooruitzichten op samenwerking, de organisatie van reclame- en propaganda-activiteiten om de uitwisseling van toeristen te vergroten en andere kwesties.

In het kader van de bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Zwitserse toerisme werden de mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking en het vergroten van de toeristische aantrekkelijkheid van de landen besproken.

Tijdens de besprekingen hebben de partijen gesproken over het aangaan van bilaterale banden op het gebied van toerisme, het opzetten van gezamenlijke samenwerking op het gebied van zowel medisch toerisme als amusementstoerisme, het opzetten van samenwerking met aangesloten bedrijven, het houden van B2B-bijeenkomsten om het aantal toeristische bezoeken te vergroten en het voorbereiden van projecten van wederzijds belang.

Bovendien bezochten ongeveer 1 miljoen buitenlanders Azerbeidzjan in 2022, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2021 (790.062).