Azerbeidzjan blijft werken aan de start van de export van ‘groene energie’ naar Europa

Azerbeidzjan blijft zich inspannen om te beginnen met de export van “groene energie” naar Europese landen, zei minister Parviz Shahbazov op de volgende vergadering van de commissie voor de uitvoering van projecten op het gebied van hernieuwbare energiebronnen.

Tijdens de vergadering onder voorzitterschap van Shahbazov werden verslagen gehoord over het werk dat in de huidige periode is gedaan.

De minister herinnerde eraan dat de grootste zonne-energiecentrale in de regio, “Garadag”, in de nabije toekomst in gebruik zal worden genomen. Er wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van gebieden die bevrijd zijn van de bezetting in het kader van het concept van “groene energiezones”, en er wordt regelmatig toezicht gehouden, zei hij.

Shahbazov merkte ook op dat de autonome republiek Nachchivan tot “groene energiezone” is uitgeroepen, en sprak over de uitvoering van het overheidsprogramma voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de NAR voor 2023-2027, dat ook een verhoging van het aandeel van hernieuwbare energiebronnen inhoudt.

Het evenement werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de ministeries van energie, noodsituaties, ecologie en natuurlijke hulpbronnen, defensie, economie, financiën, justitie, landbouw, digitale ontwikkeling en transport, de Staatsoliemaatschappij (SOCAR), Azerenergy en Azerishig OJSC, de Centrale Bank van Azerbeidzjan, het Staatscomité voor Stedenbouw en Architectuur en het Agentschap voor Mijnactie.