Azerbeidzjan, EBRD beoordelen vooruitzichten voor samenwerking op energiegebied

De Azerbeidzjaanse minister van Energie Parviz Shahbazov heeft een ontmoeting gehad met de eerste vicevoorzitter van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) Jürgen Rigterink, meldt Trend.

“We hebben vruchtbare gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van de samenwerking tussen Azerbeidzjan en de EBRD op het gebied van energie. We hebben de vooruitzichten van projecten voor hernieuwbare energie, de Kaspische Zee, de EU Groene Energie Corridor en de Zuidelijke Gas Corridor met de Bank beoordeeld,” schreef Shahbazov op zijn pagina op X (Twitter).

In de loop van haar engagement heeft de Bank een cumulatief bedrag van meer dan 3,4 miljard euro bijgedragen, verspreid over een spectrum van 188 projecten in Azerbeidzjan. Met haar aanwezigheid in Azerbeidzjan sinds 1992 is de EBRD de grootste investeerder in het land. Voor de komende drie jaar wordt een investeringsportefeuille van 750 miljoen dollar verwacht. De Bank is van plan om in 2023 $300 miljoen te investeren in verschillende sectoren. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, energie, transport, de particuliere sector, kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en het bankwezen.