Azerbeidzjan en Spanje ondertekenen mogelijk overeenkomst ter bevordering van investeringen

De regeringen van Azerbeidzjan en Spanje ondertekenen mogelijk een overeenkomst inzake de bevordering en bescherming van investeringen.

Deze kwestie werd besproken tijdens het bezoek van een delegatie onder leiding van de eerste onderminister van Economie Elnur Aliyev aan de hoofdstad van Spanje, Madrid, zo meldt het ministerie van Economie.

Als onderdeel van het bezoek vond een ontmoeting plaats met staatssecretaris voor Buitenlandse Handel van het Spaanse ministerie van Industrie, Toerisme en Handel Xiana Margarida Mendez Bertolo.

Na de staatssecretaris op de hoogte te hebben gebracht van het potentieel van de economische en handelsbetrekkingen tussen beide landen, wees Aliyev op het belang van het organiseren van zakelijke bijeenkomsten met deelname van het bedrijfsleven om de bestaande mogelijkheden te benutten.

Er werd gewezen op het belang van de voorbereiding van een overeenkomst tussen de regeringen van Azerbajdzjan en Spanje over de bevordering en bescherming van investeringen om de wederzijdse investeringen tussen de twee landen te verhogen en te zorgen voor een wettelijke regeling in deze richting.

Van zijn kant nam Bertolo nota van de wederzijds voordelige samenwerking tussen de twee landen en deelde haar mening over de uitbreiding van het partnerschap.

De partijen bespraken ook de huidige stand van de economische betrekkingen en de vooruitzichten voor samenwerking.

Aanbevolen artikelen