Azerbeidzjan, Georgië bespreken samenwerking in groene energiesector

De Azerbeidzjaanse Staatsoliemaatschappij (SOCAR), president Rovshan Najaf en de eerste onderminister van Economie en Duurzame Ontwikkeling van Georgië Romeo Mikautadze hebben de vooruitzichten voor samenwerking tussen Azerbeidzjan en Georgië in de olie- en gassector en hernieuwbare energie besproken, meldt Report.az, onder vermelding van SOCAR.

Tijdens de bijeenkomst werd opgemerkt dat de samenwerking tussen Azerbeidzjan en Georgië zich succesvol ontwikkelt op alle gebieden van de economie, inclusief de energiesector. Er werd opgemerkt dat de wederzijdse bezoeken van de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev en de Georgische premier Irakli Garibashvili een nieuwe impuls hebben gegeven aan de ontwikkeling van strategische partnerschapsbetrekkingen.

Er werd benadrukt dat gezamenlijke energie- en transportprojecten niet alleen de duurzame economische ontwikkeling van beide landen versterken, maar ook een waardevolle bijdrage leveren aan de energiezekerheid van de regio en Europa. In het bijzonder werd opgemerkt dat de ondertekening van een overeenkomst over een strategisch partnerschap op het gebied van groene energie tussen de regeringen van Azerbeidzjan, Georgië, Roemenië en Hongarije in 2022 in Boekarest nieuwe mogelijkheden biedt voor uitbreiding van de samenwerking.

Tijdens de bijeenkomst werd ook tevredenheid geuit over de succesvolle activiteiten van SOCAR in Georgië, en er werd van gedachten gewisseld over andere kwesties van wederzijds belang.