Azerbeidzjan, IMF overweegt het aantrekken van investeringen in bevrijde gebieden

De onderminister van Economie van Azerbeidzjan, Samad Bashirli, heeft een ontmoeting gehad met de delegatie onder leiding van het hoofd van de missie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor Azerbeidzjan, Anna Bordo, meldt Report.az, verwijzend naar het ministerie.

Bashirli gaf informatie over de economie van Azerbeidzjan, het werk dat gedaan wordt in het kader van de “2022-2026 sociaal-economische ontwikkelingsstrategie”, concessies en stimuleringsmaatregelen die toegepast worden in de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting, en benadrukte dat in het kader van de samenwerking met internationale financiële instellingen, waaronder het IMF, belang gehecht wordt aan de bevordering van vooruitstrevende ervaringen en technologische innovaties in Azerbeidzjan.

Anna Bordo zei dat de wederzijdse betrekkingen met Azerbeidzjan zich ontwikkelen en deelde haar mening over partnerschap.

De partijen bespraken de vooruitzichten voor de middellange termijn, de ontwikkelingsrichtingen van de energiesector, recente hervormingen op het gebied van fiscaal beleid en administratie, geplande maatregelen voor de volgende periode, en het aantrekken van investeringen naar de bevrijde gebieden.