Azerbeidzjan neemt deel aan de plenaire vergadering van de 33e Algemene Vergadering van de IMO

De delegatie van het Staatsagentschap voor Maritieme Zaken en Havens van het Ministerie van Digitale Ontwikkeling en Transport vertegenwoordigde Azerbeidzjan op de 33e plenaire vergadering van de Vergadering van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) in Londen, Groot-Brittannië, meldt Report.az, verwijzend naar het ministerie.

In het kader van het internationale evenement, dat wordt voortgezet met plenaire zittingen, bespraken de deelnemers de verkiezing van de voorzitter en vice-voorzitters van de Algemene Vergadering, de beoordeling van voorgestelde wijzigingen in het reglement van orde en verslagen over de activiteiten van de commissies van de organisatie.

Ze bespraken ook de oprichting van nieuwe commissies, het houden van verkiezingen voor het lidmaatschap van de algemene vergadering van de IMO, het aanhoren van het verslag van de algemene vergadering over de activiteiten van de organisatie en de benoeming van een externe auditor, en kwesties met betrekking tot het Internationaal Verdrag ter voorkoming van verontreiniging van de zee door het storten van afval en andere stoffen van 1972 en het Protocol van 1996. De deelnemers keurden de strategie van de organisatie voor 2024-2029 goed en keurden de benoeming van de nieuwe secretaris-generaal goed.

In het kader van de zitting nam de delegatie deel aan bilaterale vergaderingen en wisselde van gedachten over kwesties van toekomstige samenwerking op het gebied van zeevervoer.