Azerbeidzjan, Oezbekistan ondertekenen verschillende documenten

De minister van Economie van Azerbeidzjan Mikayil Jabbarov en de minister van Investeringen, Industrie en Handel van Oezbekistan Laziz Kudratov bespraken de versterking van het economische partnerschap op verschillende gebieden en ondertekenden verschillende documenten in het kader van de 12e bijeenkomst van de Gemengde Intergouvernementele Commissie voor Samenwerking in Shusha, meldt Report.az onder vermelding van het Azerbeidzjaanse ministerie van Economie.

Na de vergadering van de intergouvernementele commissie werd een protocol ondertekend. Volgens het document is het de bedoeling om de samenwerking uit te breiden op het gebied van handel en economie, energie, transport, innovatie en start-ups, gezondheidszorg, farmaceutica, landbouw, toerisme, voedselveiligheid, waterbeheer, cultuur en op humanitair en sociaal gebied.

Er werd ook een overeenkomst ondertekend tussen het ministerie van Economie van Azerbeidzjan en het Fonds voor Wederopbouw en Ontwikkeling van Oezbekistan over de oprichting van de Azerbeidzjaans-Oezbeekse Investeringsmaatschappij, en documenten over de uitbreiding van de samenwerking in de energiesector.