Azerbeidzjan, Roemenië voeren gesprekken over aardgaslevering

Tijdens zijn bezoek aan Boekarest hebben de minister van Energie, Parviz Shahbazov, en de minister van Energie van Roemenië, Sebastian Ioan Burduja, een vergadering gehouden, meldt Report.az, verwijzend naar het Azerbeidzjaanse ministerie.

Tijdens de bijeenkomst werd het belang benadrukt van de wederzijdse bezoeken van de presidenten van Azerbeidzjan en Roemenië voor de samenwerking tussen de twee landen en de veelzijdige en intensieve ontwikkeling van de betrekkingen op het gebied van energie, het strategische belang van de ontwikkelingsplannen met betrekking tot de Groene Energiecorridor Kaspische Zee – Europese Unie voor het energiepartnerschap tussen Azerbeidzjan en Roemenië, en het belang van de snelle uitvoering van de werkzaamheden die zijn voorzien in het Memorandum dat is ondertekend in het kader van de oprichting van de Groene Energiecorridor.

Tegelijkertijd bespraken de ministers de contracten voor de levering van aardgas en het belang van regelmatige betrekkingen tussen Romgaz en SOCAR. De activiteiten van SOCAR in Roemenië worden zeer gewaardeerd, en het belang van de ontwikkeling van deze activiteit vanuit het oogpunt van concurrentievermogen op de markt en energiezekerheid werd onderstreept.

Verschillende andere kwesties die voortvloeien uit bilaterale en multilaterale samenwerking in de energiesector werden ook besproken tijdens de vergadering.