Azerbeidzjan start gratis cursus over 4SI technologieën – Minister van Economie

Het Centrum voor Analyse en Coördinatie van de Vierde Industriële Revolutie heeft het project “Academy 4SI” (Academie voor de Vierde Industriële Revolutie) gelanceerd, aldus de minister van Economie van Azerbeidzjan Mikayil Jabbarov, meldt Trend.

“De “4SI Academy” (Academie voor de Vierde Industriële Revolutie) is opgericht door het Centrum voor Analyse en Coördinatie van de Vierde Industriële Revolutie. Tot 10.000 mensen kunnen hier gebruik van maken als platform om hun kennis van technologieën van de Vierde Industriële Revolutie te vergroten, zoals kunstmatige intelligentie, data-analyse, blockchain, cloud computing, programmeertalen en andere gebieden. Het bedrijf “Coursera” zal deelnemers de kans geven om zich in te schrijven voor meer dan 700 gratis cursussen. Het project bevordert de ontwikkeling van kennis en expertise op het gebied van technologieën voor de Vierde Industriële Revolutie, evenals de opleiding van geschoolde professionals om aan de eisen van de arbeidsmarkt te voldoen,” zei Jabbarov op X (Twitter).

Met de hulp van meer dan 275 topbedrijven en hogescholen biedt “Coursera” flexibele, goedkope en relevante online training aan mensen en organisaties over de hele wereld. De organisatie biedt een breed scala aan opleidingsmogelijkheden, waaronder kant-en-klare certificaten en diploma’s naast praktische projecten en cursussen.