Azerbeidzjan toonaangevend regionaal land voor economische ontwikkeling – minister

Azerbeidzjan is een toonaangevend land in de zuidelijke Kaukasus als het gaat om economische ontwikkeling.

De Azerbeidzjaanse minister van Landbouw, Majnun Mammadov, maakte deze opmerkingen tijdens een evenement dat op 25 april in Bakoe werd georganiseerd door de Wereldorganisatie voor diergezondheid (WOAH), de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Organisatie voor Economische Samenwerking (ECO), aldus het rapport.

Volgens hem is het voornaamste doel van de Azerbeidzjaanse regering de economie te diversifiëren door gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen van het land.

“Wat de diversificatie van de economie betreft, gaat de aandacht vooral uit naar de ontwikkeling van de landbouw. We leveren grote inspanningen om een duurzame transformatie van onze agrovoedingssystemen tot stand te brengen,” zei hij.

Mammadov benadrukte dat “groen” herstel, digitalisering en innovatieve oplossingen de belangrijkste uitgangspunten zijn van de agenda voor de totstandbrenging van een duurzaam nationaal landbouwvoedselsysteem.

In dit verband is het van groot belang dat het initiatief “Unified Health” wordt uitgevoerd, waarin maatregelen ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en milieu worden gecombineerd, zei hij.