Azerbeidzjan, Wereldbank bespreken prioritaire richtingen ontwikkeling energiesector

Azerbeidzjan en de Wereldbank (WB) hebben gesproken over prioritaire richtingen voor de ontwikkeling van de energiesector, meldt Trend.

Volgens het ministerie van Energie van Azerbeidzjan werden de relevante besprekingen gevoerd tijdens de bijeenkomst van de minister van Energie Parviz Shahbazov met de nieuwe WB-manager voor Azerbeidzjan, Stefanie Stallmeister.

Tijdens het gesprek werd de uitvoering van projecten in Azerbeidzjan met de technische en financiële steun van de Wereldbank zeer gewaardeerd, en werden meningen uitgewisseld over samenwerking met de Bank en prioritaire richtingen voor de ontwikkeling van de energiesector van het land.

Er werd ook informatie gepresenteerd over energietransitie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energiebronnen en energieprojecten die van de Kaspische Zee naar Europa werden gerealiseerd, waaronder een beoordeling van het windenergiepotentieel in de Kaspische Zee.

Daarnaast werd tijdens de vergadering gesproken over de voorbereiding van een nieuw kaderdocument voor partnerschap van de Wereldbankgroep voor Azerbeidzjan voor de periode 2023-2028.

Stefanie Stallmeister nam op 1 juli 2023 de functie van WB Regional Manager voor Azerbeidzjan over. Voorafgaand aan deze benoeming was zij Country Manager van de Wereldbank voor Vietnam, Oost-Azië en de Stille Oceaan.