Azerbeidzjan, Zuid-Korea bespreken mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van investeringen, handel en landbouw

De Azerbeidzjaanse viceminister van Digitale Ontwikkeling en Transport Samir Mammadov en de Koreaanse viceminister van Handel, Industrie en Energie Jong Dae-jin bespraken de mogelijkheden van samenwerking op het gebied van wederzijdse investeringen, industrie, handel, landbouw, energie, onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en toerisme.

De discussie vond plaats tijdens de derde bijeenkomst van de gezamenlijke intergouvernementele commissie voor economische samenwerking tussen Azerbeidzjan en Zuid-Korea, die op 7 juni in Seoul werd gehouden, meldt het rapport.

Tijdens de bijeenkomst ondertekenden de partijen een protocol.

De Koreaanse minister merkte op dat Azerbeidzjan en Zuid-Korea bevriende landen zijn. Volgens hem was het vorig jaar 30 jaar geleden dat de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen werden aangeknoopt.

Verder benadrukte Mammadov dat Azerbeidzjan de grootste handelspartner van Zuid-Korea is in de zuidelijke Kaukasus.

De onderminister sprak over maatregelen om het vrachtvervoer via de Midden-corridor te vereenvoudigen en merkte op dat de uitvoering van het Zangazur-corridorproject de stabiliteit en ontwikkeling in de regio zal bevorderen en het transitpotentieel zal versterken.

De commissie werd opgericht op basis van de “Overeenkomst inzake economische samenwerking tussen Azerbeidzjan en Zuid-Korea” die op 28 augustus 2012 in Bakoe werd ondertekend.

De diplomatieke betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Zuid-Korea werden intensiever na de oprichting van de ambassade van Zuid-Korea in Azerbeidzjan in 2006 en de ambassade van Azerbeidzjan in Korea in 2007.