Azercell nodigt als eerste Samsung-gebruikers uit om de kracht van 5G te ervaren

De toonaangevende mobiele operator werkt nu samen met Samsung Azerbeidzjan om 5G-diensten exclusief voor zijn abonnees te ontsluiten.

Abonnees van Azercell kunnen nu 5G testen op hun Samsung Galaxy S22-serie in het gebied van Fountain Square. Zo heeft Samsung Azerbeidzjan in samenwerking met de marktleider vanaf 6 april 2023 software-updates uitgebracht voor deze smartphonemodellen.

Azercell-consumenten kunnen zonder extra kosten genieten van de snelle datasnelheid van de vijfde-generatietechnologie in de 5G-ervaringszone door *595#YES te bellen. Klanten die 5G voor het eerst testen, krijgen bovendien 5GB gratis data van de toonaangevende mobiele operator. Het internetpakket, dat 30 dagen geldig is, wordt binnen 24 uur na de test verstrekt.

Het is vermeldenswaard dat Azercell in december vorig jaar als eerste in Azerbeidzjan de 5G-technologie op proef lanceerde en het voortouw nam om de nieuwe technologie toegankelijk te maken voor zijn abonnees. Het draadloze netwerk van de vijfde generatie biedt downloadsnelheden tot 1 Gbps, ultralage latentie, betere betrouwbaarheid, uitgebreide netwerkcapaciteit en een geavanceerde gebruikerservaring.

Momenteel wordt 5G-technologie voornamelijk gebruikt door grote industriële entiteiten voor de controle van apparatuur op afstand of voor onmiddellijke toegang tot gegevens vanaf elke afstand. De uitrol van een 5G-netwerk zal de technologische oplossingen voor lokale bedrijven en binnenlandse industrieën aanzienlijk verbeteren en nieuwe horizonten openen voor de end-to-end gebruikerservaring.

Wat de gebruiksmogelijkheden van 5G op consumentenniveau betreft, worden wereldwijd vele veelbelovende innovaties ontwikkeld om de waarde van de nieuwe technologie in het dagelijks leven van klanten te ontsluiten.

Aanbevolen artikelen