Azercosmos roept op tot meer gesprekken en samenwerking tijdens IAF in oktober

De website van de Chinese zender CGTN TV heeft een interview gepubliceerd tussen journalist Wu Lei Oslo en Azerbeidzjaanse ruimtevaartorganisatie Azercosmos BOard voorzitter Samaddin Asadov. Caliber.Az neemt het artikel over.

In Noorwegen heeft de eerste Global Space Conference on Climate Change de hoofden van vele internationale ruimtevaartorganisaties bijeengebracht. CGTN’s Wu Lei sprak met de bestuursvoorzitter van Azercosmos, het ruimtevaartagentschap van de Republiek Azerbeidzjan, om te vragen wat zijn observaties zijn over ruimtevaart en klimaatactie en wat we kunnen verwachten van het komende Internationale Astronautische Congres.

  • Hoe gebruikt uw land ruimtevaarttechnologie om klimaatverandering aan te pakken?”
  • Voorzitter van de Raad van Bestuur, Azercosmos “We ondersteunen veel van de landbouwindustrie in Azerbeidzjan met de satellietgegevens, gegevens over de bodem, evenals effectief gebruik van het water, effectief gebruik van de irrigatiesystemen. we werken niet alleen in de regering van Azerbeidzjan, we werken ook samen met onze buurlanden, met de landen en de regeringen van Centraal-Aziatische regio’s.”
  • Wat zijn volgens u de belangrijkste uitdagingen voor de ruimtevaartgemeenschappen bij het nemen van klimaatmaatregelen?
  • Bestuursvoorzitter Azercosmos “Het is een heel goede vraag, en deze vraag werd ook uitgewerkt tijdens de plenaire vergadering van vandaag. Er zijn zelfs analyses dat bijna 80 procent van de gegevens niet goed wordt gebruikt door de overheid, door de nodige regelgevers bij het uitvoeren van hun activiteiten. En een van de grote uitdagingen is de vervuiling van de aardbaan. We begrijpen allemaal dat de baan zelf en de bronnen ervan beperkt zijn. Worden alle satellieten werkelijk ten gunste van de mensheid gebruikt?”

-De Internationale Astronautische Conferentie, de jaarlijkse mijlpaal in de ruimtevaartgemeenschap, wordt in oktober van dit jaar in Bakoe gehouden, vertel ons meer over de conferentie en wat kunnen we dit jaar verwachten?”

  • Voorzitter van de Raad van Bestuur, Azercosmos “Wij als gastorganisatie van dit congres werken onvermoeibaar om de deelnemers aan dit congres die onderdompelende en onvergetelijke ervaring te bieden tijdens hun verblijf in Azerbeidzjan in Baku City, we hebben meer dan 3500 abstracts ontvangen, het technische gedeelte van deze conferentie zal heel interessant zijn. Ik wil ook de Chinese industrie uitnodigen om naar Baku City te komen. We hebben allemaal veel gehoord over China’s ruimteprogramma’s, wat voor grote programma’s er zijn op het gebied van ruimtestations, enz. We zullen heel graag de updates en status van deze programma’s zien om te begrijpen en ook om te zien wat de volgende plannen van China zijn. Baku Congress zal een effectief platform creëren voor Aziaten en Europeanen en Amerikanen om samen te zitten en uiteindelijk samen te werken.”