Bakoe organiseert eerste internationale forum voor vervoer en logistiek in het Kaspische Zeegebied

Van 20 tot en met 21 september vindt in Bakoe de internationale conferentie en tentoonstelling “Black and Caspian Freight Forum 2023: corridors, cargos, infrastructure” plaats, meldt Trend.

Volgens de organisatoren zal de conferentie gaan over mogelijkheden voor de ontwikkeling van de Trans-Kaspische Internationale Transportroute (TITR of Middencorridor), het potentieel van Azerbeidzjan als doorvoerplatform voor internationale transportcorridors, doorvoer door Kazachstan en Georgië als belangrijke schakel van de Middencorridor, de invloed van het Russisch-Oekraïense conflict op veranderingen in internationale transportroutes en een aantal andere kwesties.

Daarnaast zullen vertegenwoordigers van publieke en private transport- en logistieke structuren van Azerbeidzjan, Kazachstan, Georgië en andere internationale organisaties spreken.

Over het algemeen worden meer dan 100 mensen uit 15 landen verwacht op de conferentie. Deelnemers aan het forum zullen actuele marktkwesties en praktijkgevallen bespreken.