Bakoe organiseert openingsceremonie van 17e zomerschool voor energie

De openingsceremonie van de 17e Summer Energy School vond plaats in Baku.

Het evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door het Instituut voor Ontwikkeling en Diplomatie (IDD) van de ADA-universiteit, de Staatsoliemaatschappij van de Republiek Azerbeidzjan (SOCAR), BP Azerbeidzjan, Kolin, Masdar en TotalEnergies.

De rector van de ADA Universiteit, ambassadeur Hafiz Pashayev, sprak bij de opening en merkte op dat de Baku Summer Energy School sinds 2007 jaarlijks wordt gehouden, wat een indicatie is van de relevantie van dit onderwerp: “Mensen met de nodige ervaring op dit gebied hebben zich hier verzameld, en de populariteit van deze school groeit.”

“Over het algemeen heeft Azerbeidzjan vandaag de dag een enorme geschiedenis op het gebied van olie- en gasproductie,” benadrukte hij.

Een andere spreker, BP Regional President Gary Jones, richtte zijn aandacht hierop. Hij merkte op dat wat begon als gewoon praten over olie- en gasproductie in de Kaspische Zee, vandaag de dag is veranderd in een lange en zeer interessante ‘reis’. Vandaag de dag is energie een belangrijk onderdeel van het leven in Azerbeidzjan en het partnerschap van het land met internationale olie- en gasbedrijven, waaronder BP, voegde hij eraan toe.

Dit jaar wordt de zomerschool in een ander formaat gehouden: een deel van de zomerschool wordt van 3-14 juli in Baku gehouden, en het andere deel in Aktau.

Referentie: Report.az