Belangrijkste doelen van Azerbeidzjaanse strategie voor digitale economie aangekondigd

Onze strategie voor de digitale economie zal zich concentreren op twee primaire bouwstenen, zei de eerste onderminister van Economie van Azerbeidzjan, Elnur Aliyev, op de InMerge Innovation Summit in Baku, meldt Report.az.

“De digitalisering van bestaande sectoren versnellen: Dit houdt in dat we digitale technologieën gebruiken om onze economische kernsectoren te digitaliseren en waarde te halen uit nieuwe digitale bedrijven. We zullen ons richten op het mogelijk maken van de oprichting van nieuwe bedrijven die waarde genereren door middel van digitale toepassingen.

“Burgers digitale vaardigheden aanleren: We willen de groei van het BBP versnellen door de digitale geletterdheid in alle leeftijdsgroepen te verbeteren. Om deze doelen te ondersteunen, zullen we de efficiëntie van overheidsoperaties verbeteren door middel van digitalisering.

“Verder willen we investeren in landelijke innovatie. We erkennen het belang van het invoeren van nieuwe technologieën en het op de voet volgen van wereldwijde ontwikkelingen,” zei de onderminister.