Bijna $12M geïnvesteerd in industrieparken in Aghdam en Jabrayil

Tot nu toe is er meer dan 20 miljoen manats ($11,76 miljoen) geïnvesteerd in de industrieparken van de Araz Valley Economic Zone in de districten Aghdam en Jabrayil, vertelde Elshad Nuriyev, voorzitter van het bestuur van het Economic Zones Development Agency, aan Report.az.

“Er is ongeveer 12 miljoen manats ($7,05 miljoen) geïnvesteerd in het Aghdam Industrial Park. Het park heeft 19 residenten en 6 niet-residenten. Deze investeerders zijn van plan om meer dan 176 miljoen manats ($103,53 miljoen) in het park te investeren en meer dan 1.600 permanente banen te creëren. Het eerste bedrijf, dat in aanbouw is in het park, zal naar verwachting volgend jaar operationeel worden.

Er is ongeveer 10 miljoen manats ($5,88 miljoen) geïnvesteerd in het Araz Valley Economic Zone Industrial Park, dat een oppervlakte heeft van 200 hectare. Het park heeft 5 ingezetenen en 1 niet-ingezetene. Deze investeerders willen ongeveer 33 miljoen manats ($19,41 miljoen) in het park investeren en meer dan 420 permanente banen creëren. Een van de bewoners – Auto Leasing Azerbaijan LLC is al begonnen met zijn activiteiten,” zei hij.