BP helpt 12 nationale talenten naar hoog aangeschreven universiteiten

BP heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn sociale investeringsproject dat bedoeld is om het land te ondersteunen in zijn inspanningen om hooggekwalificeerde nationale talenten op te leiden.

Dit onderwijsproject werd geselecteerd als onderdeel van het engagement van bp om mee te bouwen aan de duurzame toekomst van het land door expertise en capaciteiten van wereldklasse te ontwikkelen. Via dit project financierde bp de opleiding van 15 getalenteerde Azerbeidzjanen om hen voor te bereiden op toelating tot vooraanstaande internationale universiteiten.

De deelnemers aan het project werden geselecteerd uit gezinnen met een laag inkomen die zich anders deze voorbereidende opleiding van hoge kwaliteit niet hadden kunnen veroorloven. Tijdens de 10 maanden durende groeps- en individuele sessies die door het project werden aangeboden, bereidden de deelnemers zich voor op de SAT- en IELTS-tests en toelatingsexamens die door de meeste internationale hogescholen en universiteiten worden gebruikt om toelatingsbeslissingen te nemen.

De deelnemers kregen ook hulp om te communiceren met en zich aan te melden bij de universiteiten die volledige studiebeurzen aanbieden aan internationale studenten. Hoewel in dit stadium nog niet alle resultaten bekend zijn, zijn 12 van de 15 door bp gesteunde deelnemers al toegelaten tot hoog aangeschreven grote Westerse en Aziatische universiteiten, zoals de Koç Universiteit van Turkije, de Erasmus Universiteit Rotterdam in Nederland, de Universiteit Gent in België, de Universiteit van Glasgow, de Polytechnische Universiteit van Turijn, de Nationale Universiteit van Singapore, de Universiteit van Hongkong, het Korea Advanced Institute of Science & Technology en de Universiteit van Toronto.

Vandaag werd er een evenement gehouden om de succesvolle afronding van het project te vieren, waarbij de deelnemers afstudeercertificaten van de cursus ontvingen. Daarnaast overhandigde bp tabletgeschenken aan degenen die al tot een universiteit zijn toegelaten.

In zijn toespraak tijdens het evenement zei Bakhtiyar Aslanbayli, bp’s vicepresident voor de Kaspische regio, communicatie en externe zaken: “De resultaten zijn meer dan opwindend. We zijn echt trots op de jonge talenten die al aanbiedingen hebben gekregen van prestigieuze internationale universiteiten. Sommige van deze universiteiten staan zeer hoog gerangschikt volgens hun indicatoren van uitmuntendheid. We hopen dat de overige drie deelnemers aanbiedingen krijgen van universiteiten die even hoog op de wereldranglijst staan, want zij maken een goede kans om toegelaten te worden. We zijn erg blij dat we aan dit project hebben meegedaan, omdat het opnieuw onze inzet benadrukt om Azerbeidzjan te helpen nationale talenten van wereldklasse te ontwikkelen die aan de opwindende toekomst van het land kunnen bouwen.”

Het project, dat 42.450 AZN (ongeveer $25.000) kostte, werd uitgevoerd door de lokale organisatie the Roof Academic Training.

Referentie: Azertag.az