BTW-vrijstelling voor diensten van gezondheidstoerisme voor buitenlanders in Azerbeidzjan voorgesteld

Als gezondheidsdiensten worden vrijgesteld van BTW voor buitenlandse toeristen in Azerbeidzjan, zal dit een zeer belangrijke stap zijn, vertelde de voorzitter van de Azerbeidzjaanse vereniging voor ondersteuning van gezondheidstoerisme en thermaal toerisme Ruslan Guliyev aan Report.

Hij zei dat een dergelijke stap ervoor zal zorgen dat het gezondheidstoerismepakket dat aan toeristen wordt aangeboden budgetvriendelijker en concurrerender zal worden:

“Daarnaast hebben we ook andere voorstellen ingediend bij de relevante staatsinstellingen. Eén daarvan heeft betrekking op het geven van een stimulans van 60 voorwaardelijke financiële eenheden uit de staatsbegroting aan toeristen die naar het land komen voor gezondheidstoerisme, op voorwaarde dat ze zeven nachten blijven. Als er bijvoorbeeld 1 miljoen toeristen naar het land komen, wordt er 60 miljoen manats ($35,3 miljoen) uit de begroting uitgegeven, maar de waarde van die toeristen in het land is veel groter dan dat. Via Azerbaijan Airlines JSC is het mogelijk om aanzienlijke kortingen te geven aan toeristen die voor gezondheidstoerisme komen. Aan de andere kant kan de toekenning van langetermijnleningen met lage rente bij de oprichting van 2-3 sterren sanatoriumachtige ondernemingen en andere ondernemingen voor gezondheidstoerisme ook een positief effect hebben op de bevordering en toename van het aantal bedrijfsentiteiten die op dit gebied werkzaam zijn.”