Duitse bedrijven willen boerderijen opzetten in Azerbeidzjan

Een Duits bedrijf, dat lid is van de Duits-Azerbeidzjaanse Kamer van Koophandel (AHK Azerbeidzjan), en zijn partners voeren besprekingen over de oprichting van 5 melkveebedrijven in Azerbeidzjan, inclusief de bevrijde gebieden, vertelt Tobias Baumann, uitvoerend directeur van de AHK Azerbeidzjan.

Volgens hem bestaat dit project uit de oprichting van vijf volwaardige melkveebedrijven met vee, de installatie van stallen, melkmachines en biogasinstallaties: “Dit is een groot succes voor onze bilaterale economische betrekkingen en voor de export van Duitse machines naar Azerbeidzjan.”

Tobias Baumann benadrukte dat 15 Duitse bedrijven aanwezig waren op de 16e Azerbeidzjaanse Internationale Landbouwtentoonstelling (“Caspian Agro”) en de 28e Azerbeidzjaanse Internationale Tentoonstelling van de Voedingsmiddelenindustrie (“InterFood Azerbeidzjan”): “Bedrijven die actief zijn in alle soorten van de landbouwsector kwamen naar Azerbeidzjan. We voerden effectieve onderhandelingen met bedrijven op de stand.”

De handelsomzet tussen de twee landen bedroeg $1.254.900.000, een daling van 2,3% ten opzichte van 2021. In januari-mei 2023 was dit $778.926.000, 56,6% meer dan een jaar eerder.

Referentie: Report.az