ECO-ambtenaar: Azerbeidzjan besteedt aandacht aan toerisme

Azerbeidzjan besteedt aandacht en zorg aan de toeristische sector onder leiding van de president van het land, zei secretaris-generaal van de Economische Samenwerkingsorganisatie (ECO), Khusrav Noziri, tijdens de 1e bijeenkomst van onderwijsinstellingen die gespecialiseerd zijn in toerisme van de ECO-lidstaten, meldt Report.az.

“6 steden in de regio hebben de titel van toeristische hoofdstad gekregen, en een van hen is Shusha. Als gevolg van de aandacht en zorg voor toerisme werd de stad Shusha gekozen als toeristische hoofdstad van Azerbeidzjan. Wij geloven dat we de ontwikkeling van deze sector kunnen bereiken door onze nauwe samenwerking tijdens de periode van technologische ontwikkeling voort te zetten. We moeten ook voldoen aan onze specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van toerisme,” voegde hij eraan toe.

Mehmet Akif Kirecci, de voorzitter van het ECO Educational Institute (ECOEI), zei dat de lidstaten werden aangesproken over meer dan 70 onderwijsgebieden voor de komende drie jaar: “Tijdens deze periode zullen we ons voornamelijk richten op medisch en technisch onderwijs. We moeten rekening houden met de gevoeligheid van de toeristische sector. Wereldwijde trends hebben een directe invloed op de kwetsbaarheid van de toeristische sector. We moeten ook bepalen welke specialiteiten aan onze jeugd onderwezen moeten worden, zodat zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit gebied. Natuurlijk draagt de ontwikkeling van toerisme bij aan vrede en culturele ontwikkeling.”