Eerste reis van Azerbeidzjaanse Shusha tanker gemaakt

De eerste reis van de Shusha tanker van het Aframax-type, aangekocht door de SA Maritime Afezco joint venture, opgericht op basis van pariteit met toestemming van de Azerbaijan Caspian Shipping Company (ASCO) CJSC en de Raad van Commissarissen en de Staatsoliemaatschappij van Azerbeidzjan (SOCAR), heeft plaatsgevonden, zo meldt Trend.

Op 29 juli werd de tanker gevuld met ruwe olie in de Libische haven Sidra en zette koers naar de Italiaanse haven Augusta, geëxploiteerd door ASCO Ship Management AFESCO (een dochteronderneming van Azerbaijan Caspian Shipping Company CJSC).

De eerste reis van de Aframax tanker werd met succes voltooid en de lading werd veilig uit het schip gelost in de doelhaven.

Bovendien bedraagt het totale draagvermogen (draagvermogen) van drie Aframax tankers die door de SA Maritime AFEZCO joint venture zijn aangekocht ongeveer 115.000 ton. Ze zullen in de Kaspische wateren varen onder de vlag van Azerbeidzjan.

De aankoop van Aframax-tankers werd mogelijk dankzij de directe steun en aandacht van president Ilham Aliyev van de Republiek Azerbeidzjan. Deze schepen zijn vernoemd naar de historische landen van Azerbeidzjan, die belangrijk zijn voor het Azerbeidzjaanse volk, in overeenstemming met de aanbevelingen en instructies van de president.