Grootste elektriciteitscentrale van de onafhankelijkheidsperiode in aanbouw in Azerbeidzjan

De grootste elektriciteitscentrale van de periode van onafhankelijkheid wordt gebouwd in Azerbeidzjan, meldt Report.az verwijzend naar Azerenerji OJSC.

Het bedrijf zet de werkzaamheden aan de energiecentrale, waarvan de fundering in februari van dit jaar werd gelegd, snel voort.

De bouw van een nieuwe elektriciteitscentrale met een capaciteit van 1.280 megawatt, die gebouwd wordt op het grondgebied van de Azerbaijan Thermal Power Plant in Mingachevir, wordt uitgevoerd door gespecialiseerde lokale bedrijven in Azerbeidzjan. De controle over de bouw van de centrale wordt uitgevoerd door het Italiaanse adviesbureau AFRY en het Spaanse ontwerpbureau IDOM.

Volgens Salih Turan, een vertegenwoordiger van het adviesbureau AFRY, liggen de werkzaamheden momenteel twee maanden voor op schema: “Zodra de bouw voltooid is, wordt de apparatuur geïnstalleerd.”

In de nabije toekomst zullen gasturbines en generatoren van het Italiaanse bedrijf Ansaldo Energia op een schip worden geladen en naar Azerbeidzjan worden gestuurd.