Grote internationale ICT-bedrijven beginnen interesse te tonen in Azerbeidzjan als onderdeel van technopark residentie

De Azerbeidzjaanse minister van Digitale Ontwikkeling en Transport Rashad Nabiyev heeft een ontmoeting gehad met Sandeep Phadke, Senior Vice President van Tech Mahindra, en Shobitha Shetty, Strategy Officer (CME – UKI & Europe) bij Tech Mahindra.

Een delegatie van de Innovation and Digital Development Agency (IDDA) woonde de vergadering ook bij.

Minister Rashad Nabiyev sprak tijdens de bijeenkomst zijn tevredenheid uit over het bezoek van de Tech Mahindra-delegatie aan Azerbeidzjan. Hij wees op de belangrijke rol van de ICT-sector in de digitale ontwikkeling van het land en benadrukte de focus van de regering op het creëren van een gunstig ondernemingsklimaat voor lokale en buitenlandse bedrijven.

Tijdens de bijeenkomst gaven Inara Valiyeva, waarnemend voorzitter van IDDA, en Lucas Tsitsis, hoofd International Business Development bij het agentschap, presentaties over het verblijf in een technopark en de privileges en belastingvoordelen die dit verblijf biedt aan ICT-bedrijven in het land. Tegelijkertijd bespraken ze de samenwerkingsvormen voor de lange termijn die nieuwe zakelijke kansen zullen creëren en de overdracht van kennis en technologieën tussen beide partijen zullen vergemakkelijken.

Tech Mahindra is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de ICT-sfeer met een omzet van 7 miljard dollar en meer dan 150.000 werknemers. Bovendien is het een van de eerste multinationals die interesse toont in Azerbeidzjan na de wijziging van de “Modelbepalingen inzake technologische parken” en een aantal voordelen en privileges op het gebied van ICT door het decreet van president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev.

Het bezoek van de Tech Mahindra-delegatie aan Azerbeidzjan omvat ook ontmoetingen met de hoofden van lokale grote instellingen en bedrijven. Het bezoek is bedoeld om het potentieel van de ICT-omgeving in Azerbeidzjan te verkennen en ervoor te zorgen dat mogelijke partnerschappen en zakelijke relaties worden versterkt.

Referentie: Azertag.az