Hongarije: Boedapest geïnteresseerd in meer Azerbeidzjaanse gasvolumes

Hongarije is geïnteresseerd in het ontvangen van extra hoeveelheden gas uit Azerbeidzjan via de interconnector tussen Servië en Bulgarije nadat de bouw ervan is voltooid.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel, Péter Szijjártó, maakte deze opmerkingen na een ontmoeting met de Servische minister van Mijnbouw en Energie, Dubravka Đedović, in Boedapest, zo meldt Report, dat zich beroept op Servische media.

De Hongaarse minister voegde eraan toe dat de Europese Unie financiële middelen moet verstrekken voor de aanleg van infrastructuur in Zuidoost-Europa.

De ministers ondertekenden tijdens de bijeenkomst ook twee documenten.

“De eerste overeenkomst heeft betrekking op de aanleg van de gaspijpleiding tussen Hongarije en Servië, die de aanvoer van ruwe olie veiliger zal maken. Het tweede project betreft de oprichting van een joint venture van Serbiyagaz en het Hongaarse bedrijf MVM”, aldus Đedović.

Volgens de minister biedt de aanleg van de gaspijpleiding Servië-Bulgarije de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alternatieve energiebronnen.

“Met de aanleg van de Balkan Stream-gaspijpleiding positioneert Servië zich als een belangrijk doorvoerland, en dankzij de aanleg van de interconnector Servië-Bulgarije krijgen we extra capaciteit en toegang tot alternatieve energiebronnen”, aldus de Servische minister.