Internationale conferentie over transport en logistiek van start in Zangilan

Een internationale wetenschappelijke en praktische conferentie over “International Transport and Logistics Corridor: Ontwikkelingsimpulsen vanuit Zangilan” is van start gegaan in de stad Zangilan, zo meldt Report.az.

De conferentie wordt gehouden in de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan, die deel uitmaken van de economische regio Oost-Zangazur, en wordt gezamenlijk georganiseerd door de Speciale Vertegenwoordiger van de President van de Republiek Azerbeidzjan, het Ministerie van Digitale Ontwikkeling en Transport van de Republiek Azerbeidzjan, het Staatscomité voor Douane en het Instituut voor Economie van het Ministerie van Wetenschap en Onderwijs (MSE).

Het doel van het evenement is om discussies te organiseren tussen de publieke, private en academische sectoren over de ontwikkeling en uitbreiding van transregionale transportcorridors en om samenwerking tussen geïnteresseerde partijen tot stand te brengen.

Meer dan 200 gasten uit 15 landen en 8 internationale organisaties, waaronder internationale financiële instellingen, nemen deel aan de conferentie. Het evenement omvat paneldiscussies over verschillende onderwerpen met deelname van medewerkers van lokale en buitenlandse staatsinstellingen, internationale organisaties, internationale financiële instellingen, denktanks, wetenschappers en managers van internationale transportbedrijven.

De conferentie wordt morgen in Bakoe voortgezet.