Joint venture voor Middle Corridor in gesprek – ambtenaar

De oprichting van een joint venture voor de Middle Corridor wordt besproken door de spoorwegafdelingen van Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan en Türkiye.

De secretaris-generaal van TITR [Trans-Caspian International Transport Route], Gaidar Abdikerimov, maakte deze opmerkingen in een interview met Trend.

Volgens hem wordt er gewerkt aan de oprichting van een joint venture en zijn er intensieve onderhandelingen gaande tussen de deelnemende landen aan dit initiatief.

“De oprichting van een joint venture zal zorgen voor een hoge kwaliteit van intermodale transport- en logistieke diensten, coördinatie van grensoverschrijdende tarieven en de introductie van een uniform IT-platform voor volledige automatisering van het vrachtvervoer van China naar Türkiye,” voegde hij eraan toe.

Het is de bedoeling om de internationale Noord-Zuid-corridor te combineren met de havens van de Kaspische Zee als onderdeel van deze joint venture, waardoor de corridor wordt uitgebreid naar Iran en de Arabische landen langs de Perzische Golf, Oost-Afrika en India.

De Trans-Kaspische Internationale Transportroute begint bij Zuidoost-Azië en China en loopt door Kazachstan,
de Kaspische Zee, Azerbeidzjan, Georgië en verder naar Europese landen.