Luchthavens in Karabach bieden mogelijkheden voor ontwikkeling toerisme

Orkhan Mammadov, voorzitter van het Azerbeidzjaanse bureau voor de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf, heeft gezegd dat de nieuwe luchthavens in de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan kansen bieden voor de ontwikkeling van het toerisme.

Mammadov maakte de opmerkingen op het evenement “Tourism business: current situation and prospects” in Bakoe, aldus het rapport.

“De internationale luchthavens van Fuzuli en Zangilan zijn momenteel in bedrijf. De luchthaven van Lachin wordt naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar geopend. Dit schept een kans voor de ontwikkeling van het toerisme in deze regio’s,” zei hij.

Mammadov zei dat de pandemie van het coronavirus (COVID-19) een negatief effect heeft gehad op de toeristische sector van Azerbeidzjan, en er wordt aan gewerkt om het niveau van vóór de pandemie te herstellen.

“De Azerbeidzjaanse staat is geïnteresseerd in de ontwikkeling van de niet-oliesector, met name het toerisme, en verleent voortdurend steun aan deze sector”, voegde het hoofd van het agentschap eraan toe.