Masdar uit de VAE onthult plannen voor implementatie in Azerbeidzjan tegen 2037

De in de VAE gevestigde energiegigant Masdar is van plan om tegen 2026 een windenergieproject op land van 1 GW in Azerbeidzjan uit te voeren, en tegen 2033 een offshore wind- en groene waterstofproject van 2 GW, en tegen 2037 verdere uitbreiding van zonne-energie, windenergie op land en offshore wind.

Zoals Trend op 14 maart meldde, maakte Masdar Azerbeidzjan-directeur Murad Sadikhov de opmerkingen tijdens de paneldiscussie “Groene waterstof: stand van zaken en toepassing in Azerbeidzjan” tijdens het seminar “Groene waterstof – de weg naar decarbonisatie” in Bakoe.

“In 2022 ondertekenden Masdar en het ministerie van Energie van Azerbeidzjan een overeenkomst over de ontwikkeling van en investeringen in hernieuwbare energiebronnen. Ook in 2022 ondertekenden de partijen een uitvoeringsovereenkomst die betrekking heeft op een aantal offshore windenergieprojecten en groene waterstofproductie,” zei hij.

Daarnaast heeft Masdar volgens Sadikhov ook een overeenkomst getekend met SOCAR om het potentieel te onderzoeken voor het elektrificeren van de offshore olie- en gasfaciliteiten van het bedrijf in de Kaspische Zee met behulp van offshore windenergie.

Aanbevolen artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn