Nieuwe routekaart voor transformatie van Nachchivan in groene energiezone

Er zal een nieuwe routekaart worden vastgesteld om van Nachchivan een groene energiezone te maken en exportpotentieel te creëren, zei Fuad Najafli, gevolmachtigd vertegenwoordiger van de president van de Republiek Azerbeidzjan in de autonome republiek Nachchivan, op het 3e Azerbeidzjan-Turkije Energieforum dat vandaag in Nachchivan werd gehouden, meldt Report.az.

Hij merkte op dat dit forum en deze internationale conferentie de strategische samenwerking tussen de twee landen op het gebied van energie verder zal versterken door de weg te bereiden voor de realisatie van nieuwe projecten: “Hierdoor zal Azerbeidzjan een veilige en duurzame energieleverancier op regionale en Europese schaal worden. Energiebeleid speelt tegenwoordig een belangrijke en strategische rol in de wereld. In een geglobaliseerde wereld wordt de economische en politieke macht van staten in veel opzichten afgemeten aan energiezekerheid. Energiezekerheid wordt eerder beschouwd als een garantie voor stabiliteit en veiligheid. Vanuit dit oogpunt levert de energiestrategie van onze Nationale Leider Heydar Aliyev ons land niet alleen economische, maar ook politieke voordelen op.”

Najafli benadrukte dat de huidige betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Türkiye nieuwe realiteiten in de regio creëren, waarvan een van de belangrijkste aspecten het succesvolle partnerschap op het gebied van energie is.