Ondernemers van Azerbeidzjan en Egypte overwegen verdieping van partnerschap

In Caïro vond een bijeenkomst plaats van bedrijfskringen uit Azerbeidzjan en Egypte, gezamenlijk georganiseerd door de Azerbeidzjaanse Export en Investeringspromotie Stichting (AZPROMO) en de Algemene Autoriteit voor Investeringen en Vrije Zones (GAFI).

Het evenement werd bijgewoond door vertegenwoordigers van bedrijven uit beide landen die actief zijn in de industrie, voedingsmiddelen, farmaceutica, bouw en andere sectoren.

Tijdens de bijeenkomst sprak de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Egypte Elkhan Polukhov zijn vertrouwen uit dat het partnerschap tussen de landen, gebaseerd op gemeenschappelijke politieke en economische belangen, zich verder zal ontwikkelen.

De voorzitter van de GAFI, Hossam Heiba, merkte op dat het belangrijk is om de directe contacten tussen zakenkringen en de deelname van de particuliere sector aan de initiatieven van beide landen uit te breiden om de bilaterale zaken- en investeringsmogelijkheden effectief te benutten. Azerbeidzjaanse zakenlieden werden uitgenodigd om in Egypte te komen werken.

Als onderdeel van het evenement werd een Memorandum of Understanding ondertekend tussen AZPROMO en GAFI over het uitvoeringsprogramma op het gebied van investeringsbevordering voor 2023-2025, en gaven vertegenwoordigers van GAFI, de Alat Free Economic Zone (AFEZ) en de Suez Canal Economic Zone (SCZONE) presentaties.

Referentie: Report.az