OPEC heeft haar prognose voor de olieproductie van Azerbeidzjan bekendgemaakt

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) heeft haar prognose voor de gemiddelde dagelijkse productie van olie en andere vloeibare koolwaterstoffen in Azerbeidzjan voor 2023 verlaagd, meldt APA-Economics onder verwijzing naar het maandelijkse rapport van de OPEC.

Volgens de prognose van de OPEC zal de genoemde indicator in 2022 op het niveau van gemiddeld 700 duizend vaten liggen, wat 11 duizend vaten meer is dan de jaarlijkse vergelijking en 11 duizend vaten minder is dan de vorige indicator van de groeiprognose.

De neerwaartse correctie van de prognose was te wijten aan de lager dan verwachte productie in de belangrijkste olievelden in mei.

Het rapport voorspelt dat de dagelijkse productie van vloeibare koolwaterstoffen in Azerbeidzjan met 30 duizend zal dalen (de voorspelling veranderde niet) en in 2024 gemiddeld 0,7 miljoen vaten zal bedragen.

Volgens het rapport lag de genoemde indicator in 2022 op het niveau van gemiddeld 700 duizend vaten, wat 65 duizend vaten minder is dan de jaarlijkse vergelijking.