Secretaris-generaal UNWTO: Azerbeidzjan wilde zijn economie diversifiëren door toerisme als sleutelindustrie te promoten

Azerbeidzjan heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om zijn toeristische sector te ontwikkelen. Het land wilde zijn economie diversifiëren door toerisme te promoten als een belangrijke industrie, zei secretaris-generaal van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), Zurab Pololikashvili, in zijn interview met Report.az.

Volgens hem gaat het hierbij om investeringen in infrastructuur, promotie van cultureel erfgoed en marketingcampagnes, waaronder het organiseren van verschillende mondiale en internationale evenementen en initiatieven: “Azerbeidzjan Toerisme Strategie 2023-2026 presenteert een strategisch en holistisch kader om de ontwikkeling van het toerisme in het land voor de komende 4 jaar te leiden. Het definieert de strategische visie en leidende beginselen en voorziet in de ontwikkeling van toerisme door middel van het 9-pijlermodel. Wij moedigen onze lidstaten aan en staan klaar om hen te ondersteunen in hun acties om hun toeristische sector verder te ontwikkelen, vooral nadat het wereldwijde toerisme zwaar werd getroffen door de COVID-19 pandemie. Wij, bij de UNWTO, staan klaar om onze lidstaten te ondersteunen in hun stappen om duurzaam en verantwoord toerisme in hun landen verder te ontwikkelen, met speciale aandacht voor plattelandstoerisme, toerismeonderwijs, marketing, statistieken, innovatie en onderwijs. Onze organisatie heeft verschillende instrumenten te bieden en we verwelkomen de ideeën en initiatieven van onze leden.”