SOCAR, Microsoft ondertekenen samenwerking voor digitalisering en verbetering van informatietechnologie

Staatsoliebedrijf van de Republiek Azerbeidzjan (SOCAR) en Microsoft hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend, meldt Trend.

Volgens SOCAR is volgens de overeenkomst samenwerking gepland op het gebied van digitalisering, innovatie, verbetering van de informatietechnologie-infrastructuur, ontwikkeling van menselijk kapitaal, alsmede exploratie, productie, verwerking, marketing, transport en cyberbeveiliging. Daarom zullen de partijen een gunstige basis creëren voor de oprichting van een innovatief centrum van uitmuntendheid.

Daarnaast voorziet de bedrijfsstrategie van SOCAR in de uitvoering van doelstellingen op het gebied van energiezekerheid, digitalisering, duurzaamheid van bedrijven, efficiëntie en optimalisering, en energietransitie tot 2035.

Bovendien maakt het memorandum ook deel uit van de langetermijnstrategie van het bedrijf en is het gericht op de modernisering van het bedrijfsmodel door het gebruik van schone, digitale en innovatieve technologieën in de bedrijven van de staatsoliemaatschappij, en op een efficiëntere uitvoering van technische en technologische operaties, waardoor het bedrijf sterker wordt.

SOCAR en CISCO Systems Inc hebben eerder een overeenkomst gesloten over samenwerking op het gebied van digitale transformatie, netwerkoplossingen en software voor de invoering van nieuwe technologieën.

De samenwerking voorziet in de uitvoering van projecten tussen de partijen op het gebied van technologische infrastructuur, veilige digitale transformatie, duurzame IT-systemen en het creëren van een gemakkelijke gebruikerservaring.