SOCAR, SAP SE overwegen samenwerking op het gebied van innovatie en digitalisering

De bestaande en toekomstige mogelijkheden voor samenwerking tussen Azerbeidzjaanse Staatsoliemaatschappij (SOCAR) en SAP SE op het gebied van menselijk kapitaal, innovatie en digitalisering zijn overwogen, zei SOCAR president Rovshan Najaf op 12 juni tijdens een bijeenkomst met SAP SE COO voor Midden- en Oost-Europa Igor Kurkov, meldt Report.az verwijzend naar SOCAR.

Tijdens de bijeenkomst werd tevredenheid geuit over de langdurige vruchtbare samenwerking tussen SOCAR en SAP SE. Er werd benadrukt dat de interactie in de afgelopen jaren met succes is ontwikkeld.

In het bijzonder werd opgemerkt dat, in overeenstemming met de internationale praktijk, SOCAR in 2008 voor het eerst begon met de implementatie van het SAP ERP-systeem, de toonaangevende software op het gebied van business resource management, evenals de internationale standaarden voor financiële rapportage.

Daarnaast werd opgemerkt dat SOCAR sinds 2015 een “project voor de transformatie van human resource managementprocessen” uitvoert, in het kader waarvan best practices worden geïntroduceerd in de selectie en aanpassing van personeel, opleiding en ontwikkeling, carrièregroei en motivatie van werknemers.

Tijdens de bijeenkomst werd ook opgemerkt dat digitalisering en innovatie prioriteitsgebieden zijn in de langetermijnstrategie van SOCAR, en dat er speciale aandacht wordt besteed aan de invoering van digitale technologieën in bedrijven.

Tijdens de bijeenkomst werd ook van gedachten gewisseld over andere kwesties van wederzijds belang.

Referentie: Report.az