VK verhoogt investeringen in Azerbeidzjan

Groot-Brittannië is van plan om de investeringen in Azerbeidzjan de komende 30 jaar te verhogen en naar een hoger niveau te tillen, zei Lord Offord, minister van Export van Groot-Brittannië, vandaag op de zesde zitting van de Gemengde Intergouvernementele Commissie tussen de regering van de Republiek Azerbeidzjan en de regering van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland over economische samenwerking in Bakoe, meldt Report.az.

Volgens hem was het Verenigd Koninkrijk de grootste investeerder in de geschiedenis van de onafhankelijkheid van Azerbeidzjan. Het investeerde 83 miljard dollar in de economie van het land.

De Britse minister zei ook dat ze de betrekkingen met Azerbeidzjan willen uitbreiden op het gebied van technologie en cyberveiligheid: “Onze technologiebedrijven hebben dit jaar deelgenomen aan de astronautica- en innovatietop in Bakoe. In februari zijn we van plan om in Bakoe een top over cyberveiligheid te houden en daar alle startups en technologiebedrijven samen te brengen.”