Vusal Gasimli: Deelname van de particuliere sector aan “Grote Terugkeer” zal vruchtbare resultaten opleveren

De deelname van de particuliere sector aan de uitvoering van het Eerste Staatsprogramma van de “Grote Terugkeer” naar de Azerbeidzjaanse gebieden die bevrijd zijn van de bezetting, voor de periode 2022-2026, zal vruchtbare resultaten opleveren, zei uitvoerend directeur van het Centrum voor Analyse van Economische Hervormingen en Communicatie Vusal Gasimli op het VII Internationale Bankforum (IBF 2023) in Bakoe, meldt Report.az.

Hij merkte op dat er meer dan 30 miljard manats ($17,647 miljard) aan fondsen nodig zal zijn om het project uit te voeren.

“Ongeveer 22 miljard manaat aan fondsen zal door de regering worden toegewezen. Er blijft ongeveer 8 miljard manaat over dat uit de privésector kan worden aangetrokken, wat op zijn beurt vruchtbare resultaten zou opleveren. Het staatsprogramma “Great Return” zal goede kansen creëren voor de banksector,” zei hij.

Het VII International Banking Forum (IBF 2023) over het onderwerp “Betrouwbaar, veilig en duurzaam bankieren” vindt plaats in Bakoe op 1-2 november.