Wereldbank en Azerbeidzjan werken aan nieuwe samenwerkingsstrategie

Momenteel wordt een nieuwe strategie ontwikkeld voor de samenwerking tussen de Wereldbank en de regering van Azerbeidzjan, die de komende vijf jaar zal bestrijken, aldus de vertegenwoordiger van de Wereldbank in Azerbeidzjan, Sarah Michael.

“We staan nu aan het begin van de ontwikkeling van ons nieuwe vijfjarenprogramma samen met de regering van Azerbeidzjan. Het vorige programma is net afgelopen, en nu bespreken we met de regering wat er in het volgende programma zal gebeuren,” zei ze, aldus het rapport.

Volgens haar investeert de Wereldbank momenteel in drie projecten die samen met de regering van Azerbeidzjan worden uitgevoerd.

“Eén project is gericht op het waarborgen van regionale banden, één op het ondersteunen van de werkgelegenheid in Azerbeidzjan en het laatste op het organiseren van justitiële diensten”, verklaarde Michael.

Michael merkte op dat het investeringsvolume in alle drie de projecten 215 miljoen dollar bedraagt.

“Al deze projecten zijn in uitvoering en zullen naar verwachting in 2024 en daarna worden voltooid”, voegde ze eraan toe.

Volgens Michael verleent de WB, naast investeringen, technische bijstand aan Azerbeidzjan en werken we samen aan capaciteitsopbouw, enz.

We werken ook op het gebied van ondersteuning van onderwijs, de digitale sector, energie en hernieuwbare bronnen,” merkte ze op.

Aanbevolen artikelen