Het is nadelig voor Azerbeidzjan om ten behoeve van Iran en Rusland bij het Noord-Zuid-project te worden betrokken.

“Wij hopen dat de huidige spanningen in de betrekkingen tussen Bakoe en Teheran tijdelijk zijn en zo spoedig mogelijk zullen worden overwonnen”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov op een persconferentie na besprekingen met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian in Moskou.

Hij zei dat het wegwerken van deze moeilijkheden de trilaterale samenwerking tussen Rusland, Iran en Azerbeidzjan zou helpen bevorderen, onder meer in het kader van “de uitvoering van belangrijke projecten binnen de ontwikkeling van de internationale transportcorridor Noord-Zuid”. “Wij zijn bereid onze vrienden te helpen bij het oplossen van de bestaande problemen”, besloot Lavrov.

Wat wordt duidelijk uit deze verklaring? Blijkbaar is het dat Moskou zich zorgen maakt over het vooruitzicht van de kortste landverbinding met Iran per spoor door ons land, dat opnieuw aan het afglijden is. Een maand geleden verklaarde Lavrov in Bakoe: “Rusland is geïnteresseerd in samenwerking met Azerbeidzjan binnen het Noord-Zuid-project. De uitvoering van dit project zal het belang van de regio aanzienlijk vergroten.”

In dit verband voegde hij eraan toe dat de Russische kant bereid is tot praktische stappen om de ontbrekende onderdelen van het vervoerscorridorproject uit te voeren, en zei hij dat de aanleg van het spoorwegtraject Resht-Astara momenteel wordt besproken.

Vandaag lijken deze plannen echter opnieuw nogal ongrijpbaar. Wij herinneren ons bijvoorbeeld de aanslag op de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran. In feite heeft Bakoe sindsdien geen officiële vertegenwoordigers meer in dit buurland. En er zijn nog andere gebeurtenissen geweest die op de een of andere manier verband houden met de breuk in de betrekkingen.

Dit roept de vraag op of Azerbeidzjan deze kwestie wel moet bespreken wanneer zijn twee belangrijkste belanghebbenden, Rusland en Iran, om bekende redenen onder internationale sancties vallen. Hoe zal Azerbeidzjan profiteren van het ontstaan van een rechtstreekse doorvoer van vracht over zijn grondgebied tussen deze twee staten met hun huidige regeringsstelsel?

Aanbevolen artikelen