Politicoloog: Humanitaire hulp uit Azerbeidzjan is zeer belangrijk voor Oekraïne

De nieuwe partij humanitaire hulp die Azerbeidzjan naar Oekraïne heeft gestuurd, is een belangrijke steun voor het Oekraïense volk, vertelde de Oekraïense politicoloog Oleksiy Voronenko aan Report.az.

“Nog een initiatief van de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev om Oekraïne hulp te bieden is een zeer positieve trend,” zei hij.

Volgens de politicoloog moeten de twee landen hun betrekkingen op alle niveaus versterken: cultureel, sociaal en economisch. Hij wees ook op het belang van het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ontmijning.

“Door wat er nu in Oekraïne gebeurt, werkt bijna de hele economie aan een militair resultaat, een overwinning. Daarom is alle hulp op dit moment erg waardevol voor ons,” voegde Voronenko eraan toe.

Azerbeidzjan heeft 7,6 miljoen dollar uitgetrokken voor de aankoop en levering van elektrische apparatuur aan Oekraïne om humanitaire hulp te bieden. Eind vorig jaar stuurde Azerbeidzjan 45 transformatoren en 50 krachtige generatoren naar Oekraïne. Het totale bedrag van de toen verstrekte hulp bedroeg meer dan $17,5 miljoen.